25 0

Publicat per  dins Notícies

El Jutjat Mercantil número 6 de Madrid ha declarat nul·les per “abusives” i ser contràries a la normativa de protecció dels consumidors fins a vuit clàusules de Ryanair. 

aviair

La sentència, que no es ferma, declara nul el cobrament de 40 euros per la impressió de la targeta d’embarcament per entendre que s’estableix una penalització totalment desproporcionada.

A més, declara nul·la les següents clàusules:

 – Reserves i documentació . Es declara nul·la l’exigència de documentació conforme als reglaments interns de Ryanair ( per exemple denegació de llibre de família , passaport no necessàriament en vigor , permís de conduir , permís de residència que havien comportat problemes importants amb passatgers que,  fins i tot viatjant amb nens menors d’edat , veien com en la mateixa porta d’embarcament se’ls negava el pas per no portar la documentació exigida.

– Transaccions en efectiu . Es declara nul·la la condició per la qual la companyia aèria exigia el pagament a l’aeroport amb targeta impedint el pagament en metàl·lic .

– Horaris . Es declara nul·la la condició que permet la seva modificació unilateral per part de Ryanair

– Equipatge . Es declara nul·la la condició que prohibia transportar a l’equipatge determinats objectes , com diners , claus , càmeres , ordinadors , medicaments , ulleres , lents de contacte , rellotges , telèfons mòbils , cigarrets .

– Recollida d’equipatge . Es declara nul · la la condició que permet a la companyia cobrar un import indeterminat en concepte d’emmagatzematge si no es recull l’equipatge tan aviat com arribi al seu destí.

 –  Es declara nul · la la condició que permet lliurement a l’empresa rebutjar el transport del passatger o el seu equipatge si ho ha comunicat prèviament .

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.