Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesNotíciesSuspesa l’obligació de presentació telemàtica dels llibres d’actes
29 0

Publicat per  dins Notícies

La Sala Contenciosa del TSJ Madrid va dictar el passat 27 d’abril d’enguany una Interlocutòria  per la qual suspèn cautelarment l’obligació de legalitzar telemàticament els llibres d’actes, establerta a la Instrucció de la DGRN de 12 de febrer de 2015, sobre legalització de llibres dels empresaris.
Aquesta Instrucció es va dictar en aplicació de l’article 18 de la Llei 14/2013, de 27 de setembre, que va introduir l’obligació d’emplenar els llibres dels empresaris en suport electrònic i la seva legalització per mitjans telemàtics, modificant el règim legal de la gestió de llibres que existia fins al moment.
El TSJ Madrid fonamenta la seva mesura en la necessitat de salvaguardar la informació confidencial de les empreses que va ser comunicada al Registre Mercantil i no estima, en contra del criteri de l’Advocacia de l’Estat, que aquesta suspensió pugui ocasionar cap dany greu a l’interès públic tenint en compte l’afectació generalitzada que suposava per a les empreses aquesta pèrdua de confidencialitat.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.