Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesNotíciesS’incorpora al Codi Civil de Catalunya la propietat temporal i la propietat compartida
28 0

Publicat per  dins Notícies

Avui ha entrat en vigor la modificació del Llibre V del Codi Civil de Catalunya que incorpora la propietat temporal i la propietat compartida amb l’objectiu d’ajudar a buscar solucions per a fonamentar l’accés a l’habitatge.
Tot i que els béns immobles són el seu objecte principal, també poden ser objecte de propietat temporal i de propietat compartida els béns mobles que la seva adquisició es pugui registrar.
D’una banda, el dret de propietat temporal atorga al seu titular –conegut com a propietari temporal- el domini d’un bé  durant un temps determinat el qual s’estableix mitjançant un contracte, i que una vegada ha finalitzat el termini fixat, el bé retorna al propietari original o als seus hereus.
Mentre dura el propietari temporal, el propietari ordinari, no pot dur a terme cap acte pel qual interfereixi en l’exercici de les propietats del propietari temporal. Transcorregut el termini fixat, que pot tenir una durada entre els 6 i els 99 anys, el bé retorna a la plena propietat propietari ordinari o als seus hereus.
Per altra banda, la propietat compartida, confereix a un dels dos titulars, anomenat propietari material, una quota del domini, la possessió, l’ús i el gaudi exclusiu del bé i el dret d’adquirir, de manera gradual, la quota restant de l’altre titular, anomenat propietari formal. D’acord amb aquesta forma d’adquirir la propietat, el propietari material té gairebé totes les facultats de domini sobre el bé que adquireix, a canvi del pagament d’una quantitat econòmica al propietari formal.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.