21 0

Publicat per  dins Notícies

El  Congrés dels Diputats ha aprovat definitivament una nova reforma de la llei de trànsit i seguretat viària. Aquesta normativa entrarà en vigor un mes després de la seva publicació al BOE.

Entre les novetats més destacades trobem l’ampliació del termini per a presentar al·legacions o bé pagar de forma voluntària les sancions. A partir d’ara aquest termini passarà a ser de 20 dies.

Altres novetats són les següents:

– S’incrementarà la velocitat màxima permesa en determinats trams d’autovies i autopistes fins als 130 quilòmetres per hora i es reduirà la velocitat  màxima a les carreteres secundàries en 10 km/h.

– Es prohibeixen els detectors de radar. El seu ús serà multat amb 200 euros i la retirada de 3 punts del carnet. Fins ara només estaven prohibits els inhibidors.

– L’ús de cadiretes de seguretat infantil seràn obligatòries fins que els menors mesurin 1,35 m. S’estableix la possibilitat d’immobilitzar el vehicle en cas que el vehicle no disposi aquest sistema de seguretat infantil.

Els menors de 16 anys hauran de portar casc quan circulin amb bicicleta per la ciutat. El casc per a ciclistes seguirà sent obligatori a les carreteres per a qualsevol edat.

ctra-

– S’incrementa la sanció econòmica prevista per a la conducció sota els efectes de l’alcohol o drogues fins als 1.000 euros en determinades circunstàncies com ara la reincidència o una taxa elevada.

– Es permet de manera expressa que l’agent denunciant no aturi a l’infractor per identificar-lo quan l’agent es trobi realitzant tasques de vigilància i control del trànsit.

– Les grues que acudeixin a realitzar un servei d’auxili a la carretera tenen prioritat de pas.

– S’introdueixen com a infraccions la caiguda de càrrega d’un vehicle a la via quan provoqui un greu perill per a la resta d’usuaris o la realització d’ obres sense comunicació prèvia a l’autoritat resposnable de la gestió del trànsit.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.