Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesConsultesConsulta sobre un pagaré signat per l’administrador d’una societat
07 0

Publicat per  dins Consultes

” Una empresa em va lliurar un pagaré per pagar-me els treballs de fusteria que havia realitzat a la nau industrial de la seva propietat. La setmana passada vaig anar a cobrar el pagaré al banc i em vaig trobar amb la sorpresa que no me’l van poder pagar perquè no hi havia saldo. El director del banc em va comentar que el pagaré tot i que el va emetre una societat només hi havia una firma, sense el segell de l’empresa, ni tampoc la identificació de la persona signant ni el seu càrrec social. I per tant, podia reclamar el pagaré al signant en nom propi. Això és cert?”

Quan un signa un pagaré per obligar la seva societat al pagament, aquest ho ha d’expressar de manera clara en el moment d’estampar la seva signatura. 

En aquest sentit el Tribunal Suprem  és molt clar en assenyarlar que el signant d’un pagaré, emès per l’administrador d’una societat de responsabilitat limitada, sense expressar cap referència o menció al caràcter de representant de la societat. 

La sentència determina que el signant d’un pagaré queda obligat al pagament en nom propi si no fa constar el poder o representació amb la qual actua, o com a mínim el segell de la raó social de la societat a la qual representa. Entén el Tribunal Suprem que el sol fet que al pagaré s’indiqui l’entitat bancària i número de compte corrent contra el qual es lliura, i que aquest compte sigui de la societat, no allibera de la responsabilitat personal al signat, donat que qui rep el pagaré no té per què conèixer qui és el titular d’aquest compte fins al moment de l’impagament.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.