Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesNotíciesEl Tribunal de Justícia de la Unió Europea declara que els processos de desnonament per impagament d’una hipoteca a Espanya són contraris a la legislació europea de protecció dels consumidors
15 0

Publicat per  dins Notícies

Una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha declarat que la normativa reguladora del procediment d’execució hipotecària de l’Estat Espanyol és contrària a la Directiva 93/13/CEE del Consell, de 5 de abril de 1993, sobre les clàusules abusives en els contractes celebrats amb consumidors, per la impossibilitat de formular motius d’oposició sobre l’existència de clàusules abusives al contracte de préstec hipotecari en el mateix procediment, com ara la fixació d’interessos abusius o la fixació unilateral del preu de la finca hipotecada per l’entitat bancària en el moment d’iniciar-se el procediment d’execució hipotecària.

Alhora la sentència també posa de manifest que a l’actualitat s’impedeix al jutge que està coneixent del procediment declaratiu decretar cap mesura cautelar com ara la suspensió del procediment d’execució per a garantir la plena eficacia de la decisió final, cricumstància que resulta abusiva i contrària al dret comunitari. I per tant, encara que en un altre procediment es declari la nul·litat de les clàusules del contracte hipotecari, aquesta circumstància únicament garantirà al consumidor una protecció a posteriori merament indemnitzadora, a l’haver perdut en anterioritat el seu habitatge. Essent aquesta indemnització incomplerta i insuficient al no poder evitar la pèrdua definitiva i irreversible de l’habitatge.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.