Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesNotíciesEl Suprem declara nul.les les clàusules sòl en casos de falta de transparència
21 0

Publicat per  dins Notícies

El ple de la Sala Civil del Tribunal Suprem  ha  declarat la nul·litat de les clàusules sòl en els casos en els que s’hagi produït una falta de transparència i d’informació clara i suficient, segons una nota de premsa del mateix tribunal. No obstant això, aquesta declaració no comportarà el retorn de les quantitats satisfetes fins al moment.

Convé recordar que les clàusules sòl són aquelles que estableixen el pagament d’un percentatge mínim d’interessos a la persona que està pagant una hipoteca amb independència que la combinació de l’índex de referència i el tipus fixat sigui inferior al percentatge mínim que s’hagi establert de manera unilateral pel banc. Una pràctica abusiva que pretén única i exclusivament salvaguardar els interessos de les entitats bancàries.

Al mateix temps el Tribunal Suprem s’ha afanyat a matitzar que aquest pronunciament no declara la nul·litat de la totalitat de les denominades clàusules sòl, sinó únicament d’aquelles en que s’hagin infringit els drets de transperència i informació als consumidors.

Així doncs, a l’espera de conèixer el contingut íntegre de la sentència,  l’Alt Tribunal no trenca definitivament la posició dominant que exerceixen les entitats bancàries  i no obligarà a retornar els pagaments satisfets malgrat que en el seu cas s’hagi declarat la nul·litat de la clàusula. Una decisió de difícil comprensió.

 

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.