Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesNotíciesEs crearà un Registre de llogaters morosos per a protegir als arrendadors.
08 0

Publicat per  dins Notícies

El govern ha presentat una esmena al Projecte de Llei de Mesures de flexibilització i foment del mercat de lloguer que s’està tramitant en el Congrés de Diputats en la qual es planteja la creació d’un Registre de caràcter públic de sentències fermes d’impagats de rendes de lloguer i altres quantitats assimilades ( com ara rebuts de consun, l’IBI…).

En aquest registre s’hi inscriurien les dades dels ciutadans que hagin estat condemnats de manera ferma judicialment per no haver complert les obligacions de pagament.

D’aquesta manera els arrendadors alhora de formalitzar nous contractes podran comprovar prèviament si els futurs llogaters han tingut algun antecedent d’impagament. Amb aquesta mesura es pretén incrementar la seguretat de l’arrendador i, de retruc, incentivar el lloguer de béns immobles. La informació estaria disponible un màxim de sis anys i per accedir-hi únicament caldria presentar una proposta de contracte d’arrendament en el que s’identifiquésel futur llogater.

En tot cas, haurem de restar a l’espera de la seva aprovació.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.