Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesNotíciesEl Congrés dels Diputats aprova la proposició de Llei de protecció als deutors hipotecaris
19 0

Publicat per  dins Notícies

La Comissió d’Economia del Congrés aprova la proposició de llei de protecció als Deutors Hipotecaris, Reestructuració de Deute i lloguer social, malgrat no recullir cap de les propostes principals que recollia la Iniciativa Legislativa Popular presentada per la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca, fet que va motivar la retirada simbòlica de la mateixa.

El text finalment aprovat no contempla la dació en pagament amb caràcter general però, en principi, hauria de permetre als jutges poder anular desnonaments en cas de detactar-hi clàusules abusives. Per altra bcongresanda, s’augmenta el termini d’inici del procés de desnonament als tres mesos d’impagament de la hipoteca i es limiten els interessos de demora al triple de l’interés legal.

En el text també s’incorporen novetats respecte les subhastes sense cap postor. En aquests casos els inmobles s’adjudicaran pel 70% de la seva taxació. Així mateix es preveuen quites del 35% quan es pagui la resta del deute hipotecari en un termini de 5 anys i el 20% si aquest s’abona en el termini màxim de 10 anys.

I pel que fa a la dació en pagament, aquesta només es produirà quan els executats hipotecaris demostrin que no tenen capacitat de pagament i compleixin una sèrie de condicions, com ara: família nombrosa, unitat monoparental amb dos fills, unitat familiar amb un menor de tres anys o bé el salari familiar no sigui superior als 1.597 euros mensuals. Quedant d’aquesta manera la iniciativa legislativa popular totalment desvirtuada.

Ara la proposició de Llei passarà directament al Senat on, si no hi ha cap altra modificació, quedarà definitivament aprovada.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.