Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesNotíciesDeclaren nul un préstec hipotecari al considerar abusius els interessos de demora fixats.
09 0

Publicat per  dins Notícies

El Jutjat de Primera Instància número 4 d’Arrecife ha declarat la nul·litat del préstec hipotecari al considerar que els interessos de demora contemplats a l’escriptura eren abusius. El jutge entén que els interessos que cobrava l’entitat bancària pels casos d’endarreriment , corresponents a un 19 %, eren abusius i usureros.

hipoA la interlocutòria es posa de manifest que aquesta mena de pràctiques bancàries constitueixen un abús immoral que no pot ser consentit pels Tribunals de Justícia, donat que en època de “crisi profunda” resulta abusiu que els bancs “segueixin fixant i mantenint uns tipus d’interès moratoris superiors als interessos bàsics que regeixin en cada moment el mercat hipotecari”. I afegeix que no té sentit en l’actualitat concebre els interessos de demora com una sanció per no complir l’obligació de pagar al dia les quotes perquè les persones que deixen de pagar ho fan sense cap mena de culpa per part seva. Ho fan perquè simplement han perdut la feina i estan a l’atur.

El jutge, per adoptar aquesta decisió, es remet a la jurisprudència del Tribunal Suprem sobre la nul·litat de contractes que continguin clàusules abusives i també a les sentències del Tribunal Suprem que declaren nul un préstec hipotecari pel sol fet de contenir clàusules abusives.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.