Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesConsultesConsulta sobre la subrogació d`un contracte d`arrendament formalitzat abans del 9 de maig del 1985
subrogació arrendament
24 0

Publicat per  dins Consultes

” Els meus pares van firmar un contracte de lloguer l’any 1980. Des de llavors sempre han viscut allà. Ara només hi viu la mare que pateix una greu malaltia i un germà. Quan mori la mare, el germà guadirà d’algun dret i podrà quedar-se al pis amb les mateixes condicions de lloguer dels pares? O bé els propietaris tindran dret a negociar un nou contracte amb unes altres condicions?”

Les disposicions transitòries de la Llei d’Arrendaments Urbans regulen de forma extensa la normativa aplicable als contractes d´arrendament celebrats amb anterioritat a l’entrada en vigor d’aquesta llei.

Pel que fa als contractes d’arrendament d’habitatge formalitzats amb amb anterioritat al 9 de maig del 1985, s’estableix la possibilitat que els fills puguin subrogar-se en les condicions del contracte d’arrendament sempre i quan aquests hagin conviscut a l’habitatge durant els dos anys anteriors a la defunció dels intervinents al contracte.

En aquest cas, el contracte quedaria subrogat per un període mínim de dos anys, o bé, fins que el seu germà arribés a l’edat de vint-i-cinc anys, en el cas que fos menor a aquesta edat.

Únicament en el cas que el seu germà estés afectat per una minusvalidesa igual o superior al seixanta-cinc per cent, tindria dret a una subrogació vitalícia a les condicions del contracte d’arrendament formalitzades al seu dia pels vostres pares.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.