Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesConsultesConsulta sobre els elements que han de constar en una denúncia de trànsit.
02 1

Publicat per  dins Consultes

 “He rebut 3 notificacions de multa captades des d’un helicòpter, les tres del mateix dia en un espai d’1 km. I amb 3 minuts de diferència de la primera a l’última. Tinc molts dubtes, ja que no m’envien fotografia. Les multes no són per velocitat, sinó per trepitjar línia contínua (2) i per avançar un altre vehicle sense respectar 1,5 mts. De separació lateral (jo vaig en moto). Encara no se qui m’ha denunciat ja que en cap de les notificacions figura el nombre d’agent denuciant. Tampoc quin és el sistema utilitzat per realitzar la medició lateral en l’avançament, (suposo que a 200 o 300 mts d’alçada no es té la millor perspectiva), i la data de les denúncies són del 22 de juliol del 2013 i la data l’acord d’incoacció és de 3 de setembre del 2013. Hi pot haver algun defecte de forma en les denúncies i per tant ser nul·les?. Si efectuo el pagament perdo el dret a formular al·legacions ?”

 

En qualsevol denúncia per qüestions de trànsit ha de constar en tot cas: La identificació del vehicle amb la qual s’hagués comès la infracció, la identitat del denunciat, una descripció succinta dels fets i el número d’identificació de l’agent denunciant.

La presumpció de veracitat d’una denúncia subscrita per un agent de l’autoritat depèn que els fets reflectits en la mateixa hagin estat directament constatats per ell mateix i que s’acompanyin tots els elements probatoris existents, ja que el coneixement concret d’aquests elements per a l’administrat esdevé fonamental  als efectes d’articular el dret a la defensa amb igualtat d’armes.

Si el butlletí de denúncia no conté tots els elements necessaris indicats, no es pot dir que hi hagi una prova complerta o suficient de la
autoria dels fets. En aquest cas s’ignora qui és el denunciant, i per tant, també el càrrec que ostenta. És a dir, si la persona que ha estès l’acta ostenta o no la condició d’autoritat, impedint la possibilitat de rebatre en el que consta en la denúncia inicial al no poder proposar prova sobre una persona desconeguda. Per aquest motiu, en aplicació del principi de presumpció d’innocència, es podria demanar la nul·litat de l’acte administratiu.

Per últim comentar que el fet d’acollir-se al pagament de la sanció amb reducció, aquest fet únicament implica renunciar a formular al·legacions en via administrativa. Però, en cap cas, això afecta a la via judicial. I per tant,  es podrà presentar el recurs contenciós administratiu, davant el jutjat competent, si s’escau.

Una resposta

  • victoroctubre 03, 2013 a 18:00 

    Gracias por su asesoramiento y rapidez, un saludo

    Resposta

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.