Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesConsultesConsulta sobre successió intestada (herència sense haver atorgat testament)
15 0

Publicat per  dins Consultes

” El meu germà va morir solter, sense fills i sense haver fet testament.  Voldria saber qui és l’hereu del meu germà. La meva mare o jo com a única germana ? El meu pare va morir fa uns anys.

La successió intestada s’obre quan una persona mor sense deixar hereu testamentari o en heretament, o quan el nomenat o els nomenats no arriben a ésser-ho. En aquests casos el Codi Civil de Catalunya estipula que l’herència es defereix primerament als fills del causant i als respectius descendents o fills d’aquest. En el seu defecte, l’herència es defereix al cònjuge vidu o al convivent en parella estable supervivent.

Però, si el causant mor sense fills ni descendents i sense cònjuge o convivent -com sembla que és el seu cas- l’herència es defereix finalment als progenitors, a parts iguals. I si només en sobreviu un dels dos, en aquest cas, la seva mare, tota l’herència es deferirà a ella.

D’aquesta manera, l’hereva del seu germà serà la seva mare. Vostè únicament hagués estat l’hereva intestada en el cas que seva mare hagués premort al seu germà.

 

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.