09 0

Publicat per  dins Consultes

“Puc reclamar els meus germans algun tipus de compensació perquè tot i que el pare em va nomenar hereu en el seu testament, el pare els hi va deixar un habitatge a cadascun d’ells i a mi només el saldo disponible de dues llibretes bancàries?”

Sempre i quan el seu pare no ho hagués prohibit de manera expressa en el testament, vostè tindria dret a reclamar al seu germans el que es coneix com a quarta falcídia.

Aquest dret confereix a l’hereu la possibilitat de reduir els llegats conferits als efectes de poder retenir una quota hereditària mínima corresponent al 25 % de l’actiu hereditari,  format per tots els béns de l’herència. En tot cas si els llegats haguessin estat entregats en concepte de pagament de llegítima als teus germans, aquests no es podrien reduir.

Així mateix, en el seu cas, atesa la  condició de fill del causant, a més tindria dret a percebre la llegítima, integrada per una tercera part del 25% dels béns de l’herència, al ser tres germans.

La reclamació de la llegítima i la quarta falcídia o quota hereditària mínima podrien acumular-se donat que són compatibles.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.