Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesConsultesConsulta sobre l’abusivitat de l’índex de referencia de les hipoteques anomenat IRPH entitats
12 0

Publicat per  dins Consultes

” Hi ha alguna possibilitat de sol·licitar el canvi del tipus de referència d’una hipoteca donat que el banc actualment m’actualitza actualment  la quota de l’hipoteca en base al “IRPH entitats”, que és molt més alt que l’euribor, després que s’hagués eliminat l’índex que posava la meva escriptura que servia per actualitzar les quotes?”

Per a respondre la seva pregunta concreta hauríem d’estudiar el tema amb més profunditat i, per exemple, revisar l’escriptura per a examinar si es va establir un substitut al tipus que inicialment pactat.

Ara bé, a dia d’avui, s’estan presentant demandes en la que es demana la nul·litat de l’index IRPH en base a que aquesta és una clàusula abusiva, contrària a la bona fe que no va ser degudament informada en el moment de la contractació de l’hipoteca.

Diferents jutjats de primera instància arreu de l’estat s’estan pronunciant favorables a aquestes peticions, en la que es decreta l’anul·lació del pacte de l’hipoteca que estableix aquest sistema de revisió de l’hipoteca, imposant que les revisions s’efectuïn en base a l’Euribor més 1%.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.