Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesConsultesConsulta sobre la pròrroga automàtica de la vigència de l’assegurança de vehicles.
02 0

Publicat per  dins Consultes

” Volia canviar de companyia d’assegurances del vehicle i vaig retornar el rebut bancari. Ara l’antiga companyia m’ha enviat un burofax en el que em reclama el seu cobrament  i m’adverteix que sinó el faig efectiu en el termini de deu dies, em posaran una demanda judicial. Tenen dret a reclamar-m’ho?” 

El més normal en aquest tipus de contractes és que el termini de vigència de la pòlissa sigui pel període d’un any, prorrogable de manera automàtica pels anys següents. Ara bé, ambdues parts, és a dir, companyia i assegurat tenen el dret d’oposar-se a la pròrroga automàtica del contracte, sempre i quan s’adverteixi a l’altra part per comunicació escrita i en el termini mínim de dos mesos d’antelació al venciment de la pòlissa, la voluntat de no prorrogar la vigència de l’assegurança, de conformitat amb el que s’estableix a l’article 21 de la Llei del Contracte d’Assegurances.

Així doncs, si vostè va comunicar a la companyia la voluntat de no renovar la vigència de la pòlissa dintre de l’esmentat termini, únicament hauria d’acreditar aquesta circumstància davant la mateixa companyia d’assegurances.  En cas contrari, entenem que hauria d’afrontar el pagament de la prima de l’assegurança a excepció que l’impagament de la prima vingués motivada per la modificació de les condicions de la pòlissa o altres circumstàncies que no ens ha detallat en la seva consulta.  

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.