05 0

Publicat per  dins Consultes

” Voldria saber que em tocaria de llegítima per l’herència del meu pare. Som 3 germans. I el germà gran ha heretat una casa, la meitat d’un apartament i diverses llibretes amb uns 18.000 euros aproximadament.”

A Catalunya la llegítima és una quarta part dels béns ( habitatges, vehicles, comptes bancaris, fons d’inversió, participacions socials, etc) que integren l’herència en el moment de la mort del causant, una vegada descomptats els deutes i les despeses de darrera malaltia, enterrament  incineració. A més s’han de tenir en compte altres paràmetres com tots els béns que el causant va poder donar en vida en els deu anys precedents a la seva mort o bé tots aquells béns que es varen donar de manera expressa a compte de llegítima a un dels legitimaris, per tal de poder calcular el que pot correspondre a cada legitimari en concepte de llegítima.
Atès que vostès són tres germans, a vostè li correspondria un 8,33 % del valor total d’aquests béns després de descomptar-se les despeses de defunció i sempre i quan no hi hagués cap altre element que no ens ha explicat que fes variar la valoració del cabal relicte.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.