Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesConsultesConsulta sobre la garantia en la compra d`una motocicleta de segona mà.
16 0

Publicat per  dins Consultes

” A principis d’estiu vaig comprar una moto de segona mà de gran cilindrada a un particular que s’anunciava en un portal especialitzat a internet. A finals d’agost la motocicleta va tenir una avaria molt forta. La  reparació em va costar uns 1.500 euros. El mecànic em va comentar que aquella averia segurament ja existia en el moment que vaig comprar la moto. Puc reclamar el cost de la reparació de l’averia a la persona que em va vendre la moto? O només ho podria fer si hagués comprat la moto en un taller?”

Sí, vostè podria reclamar l’import de la factura que ha hagut d’abonar per a la reparació de la moticicleta a la persona que li va vendre la motocicleta a conseqüència dels defectes o vicis ocults existents a la motocicleta, i que s’han manifestat en posterioritat a la seva adquisició, sempre i quan aquests haguessin aparegut dintre dels sis mesos següents de la compravenda, com sembla que és el seu cas. En tot cas, s’haurà d’acreditar, a través d’un informe mecànic, que en el moment d’efectuar-se la compravenda ja existia l’averia.

Pel cas que vostè hagués comprat la motocicleta en un taller, concessionari o davant de qualsevol persona jurídica autoritzada per a la venda d’automòbils, li haurien d’haver concedit, com a mínim, una garantia d’1 any per qualsevol vehicle de segona mà, de conformitat amb el que s’estableix al Reial Decret Legislatiu 1/2007, del Text refós de la Llei General per a la defensa dels consumidors i persones usuàries.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.