07 0

Publicat per  dins Consultes

” En casos de separació, quina és la norma general sobre la custòdia del fill i de quina manera es decideix la persona a que se li dóna la guarda del fill en els casos que no hi ha acord entre els pares?

El legislador català ha optat per la norma general de la custòdia o guarda compartida com la manera més beneficiosa per a protegir l’interès dels fills.

En general s’estima que la coparentalitat i el manteniment de les responsabilitats parentals compartides entre els pares beneficia que els fills puguin continuar mantenint una relació estable amb tots dos progenitors. A més que la igualtat de drets i deures entre els progenitors elimina les dinàmiques de guanyadors i perdedors, i incentiva la col·laboració d’aquests en els aspectes afectius, educatius i econòmics dels fills.

Ara bé, en cas el Jutjat hagi de determinar l’exercici de la guarda el Jutjat, aquest ho farà segons circumstàncies de cada cas i en funció de l’element fonamental que és l’interès superior del menor, seguint els paràmetres establerts en el Codi Civil de Catalunya. Entre d’altres, la vinculació afectiva entre els fills i els progenitors, l’aptitud dels pares per a garantir el benestar dels fills, l’opinió dels fills,  la situació dels domicilis, horaris i activitats dels fills i dels progenitors o bé el comportament dels progenitors de cares a garantir el benestar del menor.  I, analitzats els mateixos es podria establir una guarda individual.

 

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.