04 0

Publicat per  dins Consultes

” Sóc propietari d’un solar sense edificar al costat de casa que només l’utilitzem per aparcar el cotxes. El solar no està vallat i crec que el veí de la parcel·la del costat m’ha agafat uns quants metres del meu terreny al construir un porxu que està fent al jardí de casa seva. Si realment està construint una part sobre la meva finca, el puc obligar a que em compri el meu solar?”

El Codi Civil de Catalunya estableix que el propietari d’un terreny en què una altra persona ha construït totalment o parcialment una edificació de bona fe, quan el  valor del terreny envaït sigiu inferior o igual al de la construcció i el terreny aliè, aquest ha de cedir la propietat de la part del sòl envaïda als constructors sempre i quan aquests indemnitzen al propietari del terreny pel valor del terrebt envaït més els danys i els perjudicis causats.

Els propietaris del sòl envaït poden obligar els constructors a comprar-los tot el solar quan el terreny envaït no es pugui dividir o la resta del sòl resultiinedificable.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.