Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesConsultesConsulta sobre el procediment judicial a realitzar en una declaració d`hereus via col-lateral
19 0

Publicat per  dins Consultes

” El meu germà ha mort recentment sense haver fet cap testament. No tenia fills i era solter. El pare i la maren varen morir fa uns quans anys. Hauria de realitzar algun tràmit addicional a qualsevol altre herència pel fet de que no existeix testament?

Quan una persona mort sense haver atorgat testament, en primer lloc, s’ha de realitzar la declaració d’hereus abintestada.

En el cas que el causant sigui un parent col·lateral, com és el seu cas, per a obtenir la declaració d’hereus s’ha d’instar un procediment judicial davant el jutjat de primera instància del lloc de residència del causant. Per iniciar aquest procediment judicial es precisa la intervenció d’un advocat.

En aquest procediment judicial s’ha de demostrar documentalment – a través de certificats de naixement, defunció, el llibre de família, etc.- i per mitjà de testimonis que les circunstàncies acreditades són certes i que la persona que insta el procediment és el parent més proper que resta en vida, i per tant, l’hereu del causant.

Una vegada obtinguda la resolució judicial de declaració d’hereu abintestat, ja es poden iniciar els tràmits per a realitzar l’acceptació de l’herència davant del notari resident a la població on el causant hagués tingut l’últim domicili a Espanya.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.