24 0

Publicat per  dins Consultes

” Fa gairebé tres anys que comparteixo pis amb la meva parella. Quins tràmits hem de fer per tal que se’ns consideri parella de fet?”

La parella estable és la formada per dues persones, majors d’edat, que conviuen en una comunitat de vida anàloga a la matrimonial, si la convivència dura més de dos anys ininterromputs, tenen un fill comú o formalitzen la relació en escriptura pública.

Per tant, donat que porteu més de dos anys ininterromputs convivint, ja se us consiera parella estable, als efectes de la Llei 25/2010, del 29 de juliol, del llibre segon del Codi civil de Catalunya, relatiu a la persona i la família, i no heu de realitzar cap altra tràmit donat que actualment aquesta normativa no exigeix que la convivència en parella s’hagi d’inscriure en cap registre.

Per acreditar aquesta convivència es pot efectuar per mitjà de qualsevol prova admissible en dret, essent les més quotidianes, el certificat d’empedronament o el contracte d’arrendament.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.