29 0

Publicat per  dins Consultes

 “La meva mare va caure i es va trencar la tibia arran d’una caiguda que va patir mentre caminava pel carrer i va ensopegar perquè faltava un rajol a la vorera.  Es podria reclamar a l’Ajuntament una indemnització”

L’administració ha de respondre dels danys causats als ciutadans a conseqüència de qualsevol lesió sempre que es donin les circumstàncies següents:

– Que la lesió sigui conseqüència del funcionament normal o anormal dels serveis públics.

– Que el dany sigui efectiu, econòmicament avaluable i individualitzat.

– Que el ciutadà afectat no tingui el deure jurídic de suportar el dany.

– Que no hi hagi força major.

– Que els fets no s’hagin pogut preveure o evitar.

 Amb la informació que ens facilita no podem apreciar si en el seu cas es compleixen les circumstàncies que determinen la responsabilitat patrimonial de l’administració. Hauríem de valorar si va intervenir la policia local en l’incident, si existeixen testimonis, etc.

Ara bé, en tot cas la reclamació de responsabilitat patrimonial s’hauria de presentar en primer terme davant el mateix Ajuntament. I en el cas que aquesta fos desestimada, posteriorment, s’hauria de presentar un recurs contenciós  davant el Jutjat Contenciós Administratiu.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.