10 0

Publicat per  dins Consultes

” La meva parella i jo ens volem separar. No estem casats, però vivim junts des de fa més de cinc anys i tenim un fill. Ella m’ha comentat que tenim de fer un pla de parentalitat. En què consisteix exactament?”

El pla de parentalitat és una novetat que va introduir el Llibre segon del Codi Civil de Catalunya, essent actualment un dels continguts bàsics del conveni regulador en qualsevol procés de ruptura de parella, sempre hi quan hi hagi fills en comú.

En interès dels fills s’hi regulen les qüestions principals que els afecten, així com les responsabilitats parentals dels progenitors en els aspectes bàsics de la vida quotudiana dels fills, com ara, la guarda, l’educació,les activitats de lleure,  la salut, el règim de relacions personals amb el progenitor no resident  i altres familiars propers, i la distribució de les vacances, aniversaris i/o dies festius.

Així doncs, és un mecanisme basat en l’autonomia dels progenitors que permet adequar el contingut dels acords al que convé més a cada cas concret , amb l’objecitu d’aconseguir una major implicació dels dos progenitors en les responsabilitats parentals i una comunicació més fluïda per intentar evitar qualsevol litigiositat després de la ruptura.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.