Visita la web de l’Assessoria Codina  Els serveis jurídics de l'Assessoria Codina

Ets aquí:

IniciConsultes jurídiquesConsultesConsulta sobre l’ordre prioritat entre familiars pel nomenament de tutor per a incapaços
03 0

Publicat per  dins Consultes

“La meva mare pateix alzheimer avançat i m’han recomanat que l’incapaciti per evitar qualsevol problema. M’han explicat també que es nomenaria tutora a una persona per ajudar-la en la vida quotidiana i en la gestió del seu patrimoni. Voldria preguntar qui podria ser la tutora?”

Primerament s’hauria de comprovar que la seva mare no hagués designat voluntàriament una persona per a prevenir una possible incapacitació futura pròpia o hagués atorgat poders preventius a través d’escriptura pública.

En el cas que no existís delació voluntària, llavors s’hauria de seguir el que estableix l’article 222.10 del Codi Civil de Catalunya, que estableix un ordre de prioritat, que el Jutjat pot alterar si ho creu fonamentat:

  • El cònjuge o el convivent en parella estable.
  • Els descendents majors d’edat.
  • Els ascendents.
  • En cas de mort del progenitor del l’incapacitat, el cònjuge o el convivent en parella estable d’aquell, si conviu amb la persona que s’ha de posar en tutela.
  • Els germans.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.