29 2

Publicat per  dins Consultes

” El llogater no m’ha pagat el lloguer d’aquest mes de gener i no m’agafa el telèfon… Fins ara, si pagava tard, m’avisava. Puc fer alguna cosa legalment encara que només em degui un mes? No voldria que aquesta situació s’eternitzés”

En aquests casos actuar amb rapidesa és el més important. Encara que només li degui una mensualitat, vostè pot iniciar una reclamació extrajudicial o bé presentar directament una demanda als jutjats.

El que li recomenaríem, seria en primer lloc, enviar un requeriment adreçat al seu arrendatari (llogater) a través de burofax, reclamant el pagament de la mensualitat de gener, i on se l’advertís de que en cas que no efectuar el pagament dintre el termini de trenta dies següents a la seva recepció, s’interposaria una demanda judicial, en la que no podrà aturar el procediment, malgrat arribi a satisfer la totalitat de les mensualitats degudes, perquè aquesta possibilitat hauria quedat reduïda als trenta dies següents a la recepció del burofax.

Posteriorment, i pel cas que l’arrendatari no hagués satisfet les mensualitats degudes, s’hauria d’interposar una demanda sol·licitant el desnonament i la recuperació de la finca per la manca de pagament de la renda.

 

2 Respostes

 • Bibianamarzo 18, 2014 a 9:14 

  Bon dia.

  I si el que no paga és el que li correspon del lloguer per no complir el preavís de deixar el pis? És el mateix procediment?

  Per altra banda, les despeses de judici, etc. a càrrec de qui corren?
  En el meu cas, la llogatera es declararia insolvent.

  Gràcies.

  Resposta
 • advocatsmarzo 18, 2014 a 9:29 

  Una vegada presentada la demanda, les costes anirien a càrrec de l’arrendatària sempre i quan no demostri que ja havia pagat les quantitats que se li reclamen.

  Als efectes d’intentar el cobrament de les quantitats degudes es podrà demanar l’embargament dels béns que tingui l’arrendatària, com ara comptes bancàries, nòmina, devolucions d’hisenda…

  Resposta

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.