30 0

Publicat per  dins Consultes

” Pot continuar el meu germà de 23 anys com a llogater d’un pis que el va llogar la meva mare fa vuit anys, si el meu germà també hi vivia? Què hauríem de fer?”

En cas de mort de l’arrendatari (llogater) es poden subrogar en el contracte d’arrendament, per aquest ordre: El cònjuge, la persona que ha estat convivint amb l’arrendatari com a parella de fet, els descensdents de l’arrendatari que hagin conviscut amb l’arrendatari durant els dos anys anteriors, els ascendents amb els mateixos requisitos i en darrer lloc els germans. 

Ara bé, aquest fet s’ha de comunicar al propietari en el termini màxim de tres mesos des de la mort de l’arrendatari. La comunicació ha ser escrita i s’hi ha d’acompanyar el certificat registral de defunció i la identitat de la persona que es subroga en el contracte, indicant el parentiu.  En cas contrari, el contracte s’extingeix.

Per la qual cosa, el teu germà, en la seva condició de fill de l’arrendatària, sí que podria subrogar-se en la posició d’arrendatari en el contracte d’arrendament sempre i quan no hagués transcorregut tres mesos des de la defunció de la vostra mare.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.