24 0

Publicat per  dins Consultes

“El propietari del pis on visc de lloguer m’ha enviat una carta on m’avisa que el proper mes hauré de pagar 26 euros més de renda a l’haver-me pujat el lloguer un 5 %. Tot i que he vist que en el contracte posava que la renda es pujava anualment un 5 %, això és legal?”

La resposta depèn de quan s’hagi formalitzat el contracte d’arrendament d’habitatge. Si aquest es va formalitzar en posterioritat al mes de juny de l’any 2013, com sembla ser en el seu cas, a l’actualitzar-se la renda per primera vegada a finals d’anys, la llei d’arrendaments urbans vigents estableix que la renda s’actualitzarà d’acord amb el que haguessin acordat les parts. I només, en cas que no s’hagués previst cap sistema d’actualització, per la variació percentual experimentada per l’IPC nacional del període corresponent als dotze mesos immediatament anteriors a la data de cada actualització.

En els contractes formalitzats amb anterioritat al juny del 2013, només es permet actualitzar els contractes segons l’increment experimentat per l’IPC nacional durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podent unicament pactar les parts l’índex aplicable en posteriortat al transcurs d’aquests primers cinc anys.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.