08 0

Publicat per  dins Consultes

He rebut una carta de la companyia d’aigua comunicant-me que em tallaran l’aigua si no abono l’import d’una factura que tinc pendent per una fuita ho poden fer ?

Segons el que disposa el Codi de Consum de Catalunya  la companyia subministradora de l’aigua potable té lobligació de portar la prestació de servei garantint els principis de continuïtat del subministrament, qualitat de l’aigua, igualtat en l’accés al servei i responsabilitat per les interrupcions.

Únicament en casos de morositat la companyia té la facultat de poder suspendre el subministre sempre i quan hi hagi un mínim de dues factures impagades i no existeixi cap reclamació pendent de resolució per part de la companyia. Així mateix, en caràcter previ s’hauria d’haver efectuat un requeriment fefaent advertint d’aquesta circumstància i concedint un termini de pagament de les factures degudes no inferior a deu dies.

En el seu cas, si va realitzar una reclamació per la fuita i encara no ha rebut resposta, no podrien suspendre-li el subministrament fins a que resolguessin prèviament aquesta incidència.

Deixa un comentari

* obligatori

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies.